Als we last hebt van een ontsteking of een andere nare ziekte, dan stappen we naar de huisarts voor een antibioticakuur. Dit slikken we braaf volgens beschrijving en we geloven dat het ons beter zal maken. Maar waarom doen we dat niet ook als ons hoofd even ‘stuk’ is?
Een middeltje wat je drie maal daags tot je neemt. In de vorm van een pil, smeersel, poeder of een drankje. Als het gaat om lichamelijk ziek zijn, dan zijn we veel eerder bereid grof geschut in te zetten. Want we willen er alles aan doen om ons weer beter te voelen.
Dus het begint met een actie: serieuze middelen inzetten en vervolgens het blinde vertrouwen dat dit ons zal helpen de gewenste situatie te bereiken. Namelijk: beter worden. Niks mis mee natuurlijk en soms ronduit noodzakelijk.
Maar waarom doen we dat niet ook als ons hoofd even ‘stuk’ is?
Bijvoorbeeld bij overbelasting door te veel prikkels, piekergedachtes, rare hersenspinsels en negativiteit. Of als je je een periode neerslachtig voelt?
Om de een of andere reden verwachten we dat dit vanzelf weer over gaat. Soms hebben we het idee dat dit ons 'overkomt' en dat het een kwestie is van de rit uitzitten. Tot op een dag, geheel vanzelf, de zon weer gaat schijnen.
Wat zou er gebeuren als we onszelf bij de eerste overspanningsverschijnselen een strenge antibioticakuur zouden voorschrijven? En ons daar met net zoveel vertrouwen en toewijding op storten als op de voorgeschreven kuur van de dokter.
VIER WEKEN LANG:
Persoonlijk vind ik dat ‘ziekte' van de geest net zo behandeld kan en mag worden als ziekte van het lichaam. Zelfs bij een serieuze depressie is het niet onverstandig om naast bijvoorbeeld een psycholoog en eventuele medicatie, ook op deze manier in te zetten.
Als ik me bagger voel, dan haal ik mijn geestelijke antibiotica kuur van de planken en zet ik
alles op alles om weer beter te worden. Mij rot voelen mag, maar dat betekent niet dat ik eindeloos hoef te zwelgen in zelfmedelijden en passief toeschouwer hoef te blijven. Ik zeg altijd tegen anderen ''ik brainwash mezelf bewust met positieve gedachten''. Podcasts, motivational speakers, affirmaties en boeken. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden. Het motiveert, geeft rust en helpt me om positief naar het leven te kijken.
Zelfs als mijn hoofd niet ‘stuk’ is gebruik ik ieder vrij moment om mezelf te voeden, en het helpt. Ik daag je uit om het ook eens te proberen. Zoek schrijvers, sprekers die jouw 'taal' spreken en voed je zelf er dagelijks mee. Elimineer alles wat te veel energie zuigt en niks oplevert. Ga bewegen.
Ik weet zeker dat als je dit een tijdje doet, je je al gauw beter zult voelen.
Lenore is een hoogsensitieve vrouw en moeder van een hoogsensitieve dochter, die al vijftien jaar manieren zoekt en vindt om haar eigen oase van rust te creëren. Naast healer, is zij een ervaren coach, trainer en projectleider. Ze gebruikt haar intuïtie, creativiteit en haar helende handen om anderen te ondersteunen in hun persoonlijke groei en ontwikkeling.
Haar levensmotto, EASE your senses, weerspiegelt haar passie voor balans en welzijn. Deze visie, gecombineerd met haar liefde voor schrijven, brengt ze tot leven in inspirerende en praktische blogs. Met waardevolle inzichten en toepasbare tips nodigt Lenore je uit om rust en harmonie in je eigen leven te ontdekken.
In gesprek met Roy Martina
In gesprek met Giel Beelen
In gesprek met rabbijn Jacobs
In gesprek met Thijs Launspach
In gesprek met Richard de Leth
In gesprek met Wiggert Meerman
In gesprek met Juno Burger deel II
Heb jij ook niet altijd zin om voor het slapen een uur te mediteren, maar wel behoefte aan een momentje van rust? Dan is deze meditatie voor jou.
Word ook onderdeel van ons platform en ontvang de nieuwste blogs, tips & tools in jouw mailbox.
We sturen je maximaal 6x per jaar een nieuwsbrief. Uitschrijven kan via de link in de nieuwsbrief.
Gelukt!
Je ontvangt binnenkort onze nieuwsbrief.
Oeps, er is iets misgegaan.
Probeer het later nog eens.